SCROLL DEZE PAGINA NAAR BENEDEN VOOR EERDER NIEUWS EN EDITIES VAN LA GAZZETTA DELL'UFFICIO

TERUGBLIK OP DE SALONE MILAAN 2017 CLASSICO: TRADIZIONE NEL FUTURO.

 Naamloos  MEER FOTO'S ONDERAAN DIT ARTIKEL!

Voor wie niet alles heeft kunnen zien, of er niet was. Trends en kleuren.

Druk was het zeker! Ruim 343.000 bezoekers bezochten de 2000 exposanten uit 165 landen. Van deze exposanten kwam 35% uit landen buiten Italië.

Ten opzichte van het jaar ervoor betekende het een stijging van 10% in de bezoekersaantallen. Zelfs Berlusconi liep door de wandelgangen,hij hoefde niet in de rij te staan en arriveerde per helikopter. Ook in de stad zelf Fuorisalone in het Design District was het gezellig druk.

Milaan is en blijft daardoor de belangrijkste Internationale meubelbeurs voor design en trends. Met dit jaar de Euroluce, de Salone Satellite met jonge aanstormende ontwerpers, Workplace 3.0 en de Salone del Mobile viel er veel te zien aan nieuwe ontwikkelingen en kleuren.

De Euroluce liet vooral prachtige lampen zien. Veel geslepen glas, geblazen glas en kroonluchters. Een duidelijke knipoog naar het verleden, met gedempte verlichtingsbronnen uit het heden. De kakafonie van wisselende kleuren hebben we gelukkig achter ons gelaten. Deze techniek wordt nu subtieler toegepast. Veel aandacht was er ook voor outdoor verlichting. Niet alleen voor in de tuin maar ook om gebouwen aan te lichten.

De Salone Satellite voor jonge ontwerpers had dit jaar het motto “Design is….”. Naast studenten uit HongKong en Brazilië, waren er ook veel deelnemers uit o.a. Rusland. Altijd heel erg interessant om te zien wat de jeugd brengt. Zo was er een schitterende fiets op standaard van plexiglas, leer en hout. Als we dan toch op de werkplek moeten fietsen, dan zou ik gaan voor zo’n prachtige exemplaar. Verlichting te kust en te keur, waarvan de zonnelamp zeker in het oog sprong. En je mag het natuurlijk eigenlijk niet zeggen, maar ook hier gingen traditie en toekomst hand in hand.

De Salone Internazionale del Mobile de standhouders hadden stuk voor stuk flink uitgepakt. Geen grijs of leemkleur meer te zien. Geen mos, geen dikke houten tafels. Mooie warme kleuren, waarbij de dit jaar nog hippe blauwtinten alweer vervaagden. Veel glanzend rood goud (nee geen koperkleur!) en geel goud, in buisframes, stoffen, spiegels, kasten en tafels verwerkt.  Veel buitenmeubilair ook, soms met afmetingen die in een stadstuintje toch echt niet passen. Een heel duidelijke trend voor kleur is waarneembaar, wit zag je nauwelijks. Van goudgeel tot groen en van roze tot paars. Donker hout en dunnere bladen en veel marmer. Ook hier zette de tradizione nel futuro de toon.  En wat was het druk in al deze hallen! Dan maar op naar hal 22 en 24.

 Workplace 3.0 met een veel bescheidener aantal exposanten dan de vorige edities. Workplace wisselt af met keukens om het jaar. De opzet was daardoor ruim te noemen en opgevuld met veel eettentjes. Hier kon je tenminste binnen korte tijd een kopje espresso drinken of een hapje eten. Buiten en in de andere hallen was daar bijna geen beginnen aan. Misschien is het ook wel zo, dat je een trend ziet van meubelfabrikanten die ook werkplekken voor thuis en op kantoor aanbieden. Die staan in de hallen van SIDM.

Maar wie er stond, stond er ook. Bij de werkplekken was ook het mos weg, in veel gevallen vervangen door stoffen panelen. Iedere producent wil graag een akoestisch graantje meepikken. Helaas vaak zonder duidelijk visie, meer esthetisch dan akoestisch. Hier nog wel lichte houtsoorten en soms zelf houten vaste poten. ” Hoe zou met de brandweernormen zitten?” Uiteraard had iedereen een zit- statafel in de collectie. Op de stands viel te beluisteren dat de populariteit hiervan toch tanende is. De privé werkplek waar je rustig zonder aan een bench met vier of acht mensen hoeft te zitten wint weer terrein. Productiviteit en concentratie zijn weer belangrijke items bij nieuwe ontwerpen.

Voor wat betreft Slalom Italia kunnen we kort zijn. Akoestiek met een heel duidelijk verhaal, akoestische analyse voor je een producten gaat toepassen. Want laten we eerlijk zijn; je wilt wel wat doen om geluidsweerkaatsing te beheersen, maar vaak wil je niet dat het nadrukkelijk “te zien” is. Leuke nieuwe items, frisse nieuwe materialen en kleuren.

 Young&Design, de competitie voor jonge ontwerpers tot 35 jaar beleefde dit jaar de dertigste editie. Er waren veel inzendingen, waarbij fabrikanten dit jonge talent een kans gaven.  Dan ging het niet allen om meubels, maar ook lampen, klokken en nog veel meer. Het was dan ook heel leuk en eervol voor Chairs&More dat de Mousse stoel van de sympathieke Tommaso Caldera de tweede prijs heeft gewonnen! Ook vorige jaar sleepte Chairs&More de prijs van Archiproducts in de wacht, als eerste in de catagorie outdoor furniture met het model MOYO.

Vol spanning zien we uit naar de volgende Salone, van 17 tot en met 22 april volgend jaar.

a d e JUJUBE

milaan3

MILAAN2

    sLALOM1

 

sLALOM1 

 

 

 

Milaan 2017 van 4 t/m 9 april - stand nummer D35 in Hal 8 - Chairs&More

 

 

 Tijdens de beurs in Stockholm presenteerde Slalom Italia een zeer ingenieuze akoestische oplossing!

bolleofhollevoorbeeld

De EcoRound tegel van 60x60 cm. voor aan de wand of in een bestaand systeemplafond!

 

Seminar 9 juni 2016 - Bij de inrichting van gebouwen/ruimtes/kantoren speelt licht een belangrijke -vaak onderschatte- rol.

Tijdens deze middag hebben wij een aantal interessante sprekers die op kleurgebruik in het algemeen en verlichting in het bijzonder in zullen gaan.

Thema's die bepalend zijn binnen een ontwerp, belangrijk voor het gevoel van welbehagen. Na afloop Italiaanse afterparty!

 seminar9juni

 

 

Workshop Sketschup MecoCAD - donderdag 28 januari 2016 

workshop sketchup TWEE

Leer in een ochtend fotorealistische afbeeldingen te maken van je ontwerp. De workshop wordt gegeven door Eugenio Russo van Meco-Office. Aansluitend is er een Italiaanse lunch. Het aantal deelnemers is beperkt, schrijf je snel in Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv MecoCAD/Sketchup/Tillook.

Eugenio 

Seminar Akoestiek - donderdag 28 januari 2016

De weerkaatsing van geluid, een storende factor. Maar wat doe je eraan?

Leer akoestische problemen herkennen en oplossen. Dit seminar wordt gegeven door Architect Elettra de Pellegrin van Slalom Italia.

Ook hiervoor geldt VOL=VOL, schrijf je snel in Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  ovv akoestiek.

seminar akoestiek

Elettra

Na afloop Italiaanse bites en wijn.

 

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

De beste Italiaanse panini en pizze serveren wij in De IJsfabriek! Ben je van plan rond de lunch of het avondeten met je relaties, of zonder relaties naar Breda te komen? 

Bel dan vooraf, dan zorgen wij voor het Italiaanse gevoel! 

 

Pizza

 

Als u op de onderstaande afbeelding klikt opent zich een impressie van de nieuwe ArrediSPD modellen tijdens de Salone Milaan 2015!

 

Open de overzichtsbrochure hieronder en ontdek onze collecties! 

 Voorkant brochurezonder 

 

Klik op het Orgatec logo en de beurskrant van Meco-Office 2015 met nieuwe producten opent zich:

logo Orgatec met stand 2014

 

 

 

 

 

Gazzetta 2014 pagina 1 3e kwartaal

 

Gazzetta 2014 pagina 2 3e kwartaal 2014

 

 foto voorkant Gazzetta 3 2013

foto achterkant Gazzetta 3 2013


 

 

Ufficio Benelux BV
IJsfabriek de Noordpool
Jan van Polanenkade 28
4811 KM  BREDA
T 085 - 87 68 915
E info@ufficiobenelux.nl